Susannah Young

susannahweb

Foto: John Nordh

Skulle du skata med Susannah Young en solig dag på hennes äskade Gastelyckan i Lund skulle du förundras över hur det börjar klia i fingrarna av kreativitet, och hur dina tankar påverkas av nya idéer och projekt. För det är förmågan hon besitter, att liksom sprudla av pepp och sprida ”nu bara gör vi..”-handlingskraften. Snart skulle du sitta där på knä och tillsammans med Sanna sätta stockrosfrön i jorden för att sedan skata omkring planteringarna med bredaste leendet. Eller så skulle ni skata runt till en massa utställningar där hon skulle öppna dina ögon och inspirera med sin kunskap som master i Museologi.

Det syns på Sannas otroliga teknik, trygghet och obefintliga rädsla på skateboarden att hon är lite av en veteran. Hon har skatat sedan sent 90-tal och startskottet gick då hon tyckte att det såg kul ut när några hade en session under en bro i Norge.
Sanna är medgrundare av Lunds Skateboard och Konstförening, som ständigt arbetar ideellt och stenhårt för Gastelyckans överlevnad och frågan om att Lund ska bygga betongpark.
Hon är inte bara teamåkare för No Limit, utan utgör en del av stommen i Tösabidarna i Skåne och återkommer ofta till sitt team och vänner i Seattle där hon har hälften av sina rötter.

Länkar:

Tösabidarna – http://tosabidarna.blogspot.se

Lunds skateboard- och konstförening – http://www.facebook.com/groups/lundskatekonst/?fref=ts

Gasteskate – http://gasteskate.blogspot.se

Skate Like a Girl – http://skatelikeagirl.com