274287Foto: Jonatan Nylander

 

No Limit Àr ett skateboardcrew som har samlat nÄgra av Sveriges frÀmsta skateboardÄkande kvinnor.

Men No Limit Àr mer Àn bara ett crew! Vi fungerar Àven som samordnare och tjejernas röst i skateboardkulturen. Vi hjÀlper till sÄ gott vi kan pÄ olika sÀtt, bÄde lokalt och nationellt. Vi gör vad vi kan för att tjejerna ska synas och fÄ sin plats pÄ de större skateboardtillstÀllningarna. Dessutom arrangerar vi egna evenemang, sÄ som camps och turnéer.

No Limit bildades 2007 av Andrea Andersson Antunes, Anna Smideman, Ida Östensson och Katta Sterner, som arbetade och fortfarande arbetar lokalt för att peppa tjejer att Ă„ka skateboard. Deras syfte med No Limit var att sammanföra de lokala satsningarna och jobba nationellt tillsammans. Med starka viljor och hĂ„rt slit förde de samman Sveriges bĂ€sta skateboardĂ„kande tjejer för att Ă„ka pĂ„ turnĂ©. Det var Sveriges första skateboardturnĂ© nĂ„gonsin med tjejer som bjöd pĂ„ demo, skateskola och bbq. No Limit Tour 2008 resulterade Ă€ven i Sveriges första skateboardfilm med tjejer, som gĂ„r under samma titel. Sedan dess har antalet skateboardĂ„kande tjejer ökat i hela Sverige.

Vi som nu arbetar med No Limit bestÄr av fjorton brudar frÄn hela Sverige. Tillsammans gör vi vad vi kan för att öppna upp skateboardkulturen sÄ att det blir lika sjÀlvklart för tjejer att Äka skateboard som för killar.

HISTORISK TURNÉ


2010 gjorde No Limit ytterligare en historisk turné, nÀmligen Crossing Boarders Tour. Den hÀr gÄngen slog de ihop sig med kanadensiska Skirtboarders. Det var vÀrldens första utbyte mellan tvÄ kvinnliga skateboardteam frÄn olika lÀnder. TvÄ veckors turné i Kanada följdes av ytterligare tvÄ veckor i Sverige. Allt för att belysa tjejerna i skateboardkulturen.

 

Följ oss Àven pÄ:

i f

t

 

och vÄr maskot:

ollga-1

Samarbetspartner: